Spoedpost openingstijden

De Spoedpost in Haarlem Noord is elke dag geopend van 08.00 - 23.00 uur.

Na 23.00 uur kunt u voor spoedeisende hulp en de dienstdoende huisarts terecht in Haarlem Zuid:

Boerhaavelaan 22, Haarlem

 

Met spoed zorg nodig? Bel altijd eerst op voor advies: (023) 2242526

Bij levensbedreigende situaties belt u 112

 

EEN loket voor alle spoedzorg in de regio Haarlem, Velsen en Zuid Kennemerland!

BELANGRIJKE WIJZIGING PER 1 APRIL 2018 VOOR

Locatie Spoedpost Noord:  Vondelweg 999   2035 RC Haarlem

Spoedzorg in de nacht vanaf april 2018 geconcentreerd in HAARLEM ZUID

Op 1 april 2018 sluiten de huisartsen de huisartsenpost in het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord in de nacht. Reden is dat het, met slechts enkele patiënten per nacht, niet rendabel is om de huisartsenpost op deze locatie open te houden. Daarnaast wordt het, net als in de rest van Nederland, steeds moeilijker om de huisartsendiensten in te vullen. Daarom concentreert de spoedzorg in de nacht zich vanaf 1 april 2018 in Haarlem Zuid. Vanaf die datum is er ná 23.00 uur geen spoedzorg meer in Haarlem Noord

Wat betekent dit?

Mensen die buiten kantoortijden een huisarts nodig hebben, moeten in alle gevallen eerst bellen: (023) 224 2526. Ze krijgen dan ofwel telefonisch advies waarmee ze thuis verder kunnen ofwel we vragen hen naar de Spoedpost in Haarlem Zuid te komen voor een consult. Haarlem Zuid ligt op 7,7 km rijden van Haarlem Noord. De huisartsen blijven in Noord gewoon huisbezoeken afleggen voor patiënten die te ziek zijn om op eigen gelegenheid naar de Spoedpost te komen.

Ambulances rijden – net als nu al het geval is – naar de Spoedpost in Haarlem Zuid. Overdag blijft er, ook in het weekend, spoedzorg beschikbaar in Haarlem Noord. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld kleine ongelukjes thuis of sportongevallen straks nog steeds op deze locatie terecht.

Locatie Spoedpost Zuid:  Boerhavelaan 22   2016 BW Haarlem

Stel, het is weekend en uw kind wordt plotseling flink ziek. Of u verdraait uw knie of enkel bij een voetbalwedstrijd. Of u bent bezorgd om uw partner, die het in de loop van de avond steeds benauwder krijgt. U heeft 's avonds, 's nachts of in het weekend zorg nodig en het kan niet wachten tot de volgende dag.

Gaat u dan naar de Huisartsenpost of naar de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis? U hoeft niet te twijfelen. U belt buiten kantooruren direct de Spoedpost , de combinatie van de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp! Bij acuut levensgevaar belt u 112. U kunt de Spoedpost ook bellen voor een advies, bijvoorbeeld als u ongerust bent of niet zeker weet of uw klacht kan wachten tot u naar uw eigen huisarts kunt.

Let op:
De Spoedpost is alleen bereikbaar buiten de openingstijden van uw eigen huisartsenpraktijk: 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen. Binnen kantooruren (0.800 - 17.00 uur) kunt u gewoon terecht bij uw eigen huisarts. Die verwijst u zo nodig door naar het ziekenhuis. Voor acute ziekenhuiszorg is de afdeling Spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis Zuid 24/7 geopend, voor kleine ongevallen de locatie Haarlem Noord overdag en 's avonds tot 22.00 uur. (hierna alleen huisartsenzorg mogelijk)