Hier vindt u algemene informatie over de huisartspraktijk, zoals de praktijkfolder.

Hanneke web2Per 1 januari zal Hanneke Swinkels de werkzaamheden van Daan Roescher overnemen. Ze heeft ruime ervaring als arts en u kunt met al uw vragen bij haar terecht. Wij hebben zin in de samenwerking. Ze werkt op maandag, woensdag en vrijdag. Ook zal ze het maandagavondspreekuur verzorgen.

 

Lees meer: Hanneke stelt zich op de medewerkers pagina voor

Wij nemen alleen nieuwe patiƫnten aan die woonachtig zijn in het Garenkokerskwartier en de Hasselaersbuurt.

Indien u woont, of gaat wonen, in het gebied tussen de Brouwersvaart, Zijlsingel, Kinderhuissingel en het spoor kunt u zich bij ons inschrijven.

Bent u nieuw in de buurt dan bent u welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met de assistente.

U kunt op de website "ikgeeftoestemming.nl" uw toestemming geven of uw toestemming intrekken voor het beschikbaar stellen van uw medische gegevens voor raadpleging via de zorginfrastructuur.

Als u toestemming hebt gegeven, dan verwerkt uw huisarts of apotheek dat in uw dossier. Uw belangrijkste medische gegevens zijn dan beschikbaar voor andere zorgverleners. Bijvoorbeeld een waarnemend huisarts, apotheker of medisch specialist uit het ziekenhuis. Zij mogen uw gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling.

U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.
Zonder uw toestemming mogen andere zorgverleners uw gegevens niet inzien via de zorginfrastructuur. Ook niet in noodsituaties.
 
U kunt uw toestemming regelen via de site ikgeeftoestemming.nl of uw wens doorgeven aan de huisarts of aan de assistente. Veel informatie kunt u nalezen op vzvz.nl. Wij hopen de komende tijd van u te horen!

Als u een herhaalrecept nodig heeft, (een recept dat u al eerder door de arts voorgeschreven heeft gekregen, en moet blijven gebruiken) kunt u dit bestellen via ons telefoonnummer: 023-5321747 : keuzetoets optie 2. Of  via ons online herhaalreceptformulier. U kunt hier uw herhaalrecept via een beveiligde verbinding naar ons toesturen. Uw gegevens worden niet op de website bewaard.  Of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook kunt u dit rechtstreeks via uw apotheek regelen.

Wat zijn de voordelen van e-mail of een herhaalreceptenlijn?

1. U kunt 24 uur per dag, op een moment dat het u uitkomt, uw medicijnen bestellen;

2. de herhaalreceptenlijn/e-mail vergroot de telefonische bereikbaarheid van de praktijk (een groot deel van de telefoontjes bestaat nu uit het bestellen van herhaalrecepten).

Hoe werkt de herhaalreceptenlijn?

24 uur per dag kunt u uw herhaalrecept aanvragen via ons telefoonnummer 023 5321747: keuzetoets optie 2.
U wordt dan gevraagd in de juiste volgorde in te spreken:

  1. uw geboortedatum
  2. uw naam
  3. medicijn
  4. dosering
  5. aantal

Indien u per e-mail bestelt moet u dezelfde gegevens versturen.

(Houd de doosjes met de juiste naam en dosering bij de hand). Spreekt u rustig en duidelijk, zodat de assistent het goed kan verstaan.

Houd er rekening mee dat het 1 werkdag duurt voordat de medicijnen klaar liggen bij de apotheek. Als u uw recept voor 12.00 uur aanvraagt dan kunt u de volgende werkdag na 15.00 uur uw medicijnen afhalen bij de apotheek.

In noodgevallen kunt u natuurlijk uw medicijnen bij de assistente bestellen.

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Indien nodig, geeft het een elektrische schok.

Op steeds meer plekken hangen AED's: in winkelcentra, op sportscholen of op het werk. Ze zijn herkenbaar aan het groen-witte logo. Ook op onze praktijk hebben we sinds begin 2014 een AED.

Om onze kennis en vaardigheden op to date te houden nemen we elk jaar deel aan een reanimatie cursus met onze HAGRO (waarneemgroep). De inhoud wordt dan besproken maar ook wordt er fanatiek geoefend op reanimatie-poppen.

Volgens de wet mag iedereen een AED gebruiken. Maar een reanimatiecursus verhoogt de kans op succes aanzienlijk. Dat heeft vooral te maken met de snelheid van handelen. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Als iemand ter plekke instructies moet lezen en begrijpen, gaan veel kostbare minuten verloren.