Mijn naam is Annemarie Verkaik en ben sinds juni 2018 verbonden aan de praktijk van dokter Heinsdijk als POH Jeugd. Voor vragen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen kunnen ouders bij mij terecht en ook kunnen jongeren (tot 23 jaar) zelf afspraak bij mij maken.

In 2004 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Daarna heb ik nog meerdere post-master opleidingen gevolgd, waaronder de basisopleiding voor Cognitief gedragstherapeut. Sinds mijn afstuderen heb ik op meerdere plekken in de jeugdzorg ervaring op gedaan en daardoor gemerkt hoe belangrijk is het is dat gezinnen op tijd hulp krijgen bij zorgen om erger te voorkomen. Naast mijn POH werk, ben ik ook werkzaam als gedragswetenschapper bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Haarlem.

Als POH zie ik het als mijn rol om oplossingen voor de klachten te vinden die zo dicht mogelijk bij ouders en kind zelf liggen. Vaak is alleen een advies of een aantal gesprekken genoeg om verder te kunnen. Soms is een doorverwijzing nodig naar specialistische zorg, waarbij ik ook goed advies kan geven en kan ondersteunen bij een aanmelding.

Ik ben woonachtig in Haarlem, getrouwd en moeder van 2 kinderen.fotoAnnemarieVerkaik2

Mariet Heinsdijk, praktijkhouder, stelt zich voor.maritheinsdijk2

Na mijn opleiding geneeskunde heb ik met veel plezier vijf jaar als zaalarts in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Met deze bagage op zak, ben ik in 2003 met de specialisatie tot huisarts begonnen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In oktober 2005 heb ik deze opleiding afgerond.Eind 2005 zocht dokter Ruud Maatman een opvolger om daarna van zijn pensioen te gaan genieten. Ruud en ik konden het direct goed met elkaar vinden. Ik ben hartelijk ontvangen en ingewerkt door Ruud en zijn assistente Yvonne. Dat maakte de start op 1 januari 2006 een stuk makkelijker.

Wat ik erg belangrijk vind is om de patienten persoonlijke aandacht te geven. Verder kijken dan de ziekte alleen. Ieder mens gaat op een verschillende manier om met wat hem of haar op het pad komt in het leven. In de huisartspraktijk probeer ik met iedereen mee te denken en ze verder op weg te helpen.

Laila Vestering, PraktijkassistenteLailajanuari2016
Na 25 jaar met plezier, in diverse functies, werkzaam te zijn geweest bij het Kunstcentrum Haarlem heb ik een paar jaar geleden besloten een ‘oude liefde’ op te pakken en de opleiding tot praktijkassistente te gaan volgen. Een bewuste en spannende carriereswitch, maar doordat ik naast mijn werk bij het Kunstcentrum inmiddels ook meer dan 10 jaar ervaring in de zorg heb, bleek het een goede beslissing en voel ik me als een vis in het water in de praktijk van Mariët Heinsdijk. Sinds april 2015 werk ik met heel veel plezier in dit enthousiaste en hechte team van fijne collega’s. Praktijkassistente is een mooi vak, interessant en soms aangrijpend tegelijk, waarin je snel moet kunnen schakelen. Het ondersteunen van de huisarts door zorg te dragen voor de agenda, het uitvoeren van diverse (medische) verrichtingen en het vervullen van allerlei praktische werkzaamheden, zijn de belangrijkste taken van de assistentes in de praktijk.
Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Haarlem. Ik vind wandelen in de duinen en langs het strand (vooral in de winter) heerlijk en geniet van lekker eten, lezen, ’n goede film en de mensen om me heen.

Hanneke Swinkels

Sinds de middelbare school, die ik in Haarlem deed, wilde ik graag dokter worden omdat ik het menselijk lichaam en de geest fascinerend vond. Ik werd aanvankelijk uitgeloot voor de studie, maar na mijn psychologie opleiding te hebben afgerond, kreeg ik ineens toch nog de mogelijkheid geneeskunde te studeren. Hoewel ik net een baan had, greep ik die kans met beide handen aan.
In 2011 behaalde ik mijn artsendiploma en heb ik eerst een jaar op de spoedeisende hulp in het AMC gewerkt. In de drie jaar daarna heb ik de specialisatieopleiding tot huisarts gevolgd en veel ervaring opgedaan in praktijken in Haarlem en Limmen. De afgelopen twee jaar werkte ik als zelfstandig waarnemend huisarts in een groot aantal praktijken in Noord Holland. Ik vind het fijn om nu op een vaste plek aan de slag te gaan omdat ik op die manier patiënten (u dus), hun achtergrond, hun omgeving en hun familie beter kan leren kennen en dat is in mijn ogen de kracht van een huisarts.
Ik probeer een open en betrokken dokter te zijn. Ik vind het bijzonder als patiënten mij hun vragen en zorgen toevertrouwen. Eén van de leukste onderdelen van het vak is mensen gerust te kunnen stellen door hen dingen uit te leggen over hun eigen lichaam. Humor, zo nu en dan ook tijdens het werk, is belangrijk voor mij, juist omdat het huisartsenvak regelmatig serieus, emotioneel en ingewikkeld kan zijn. Buiten het werk sport ik graag en krijg ik energie van gezelligheid met vrienden en familie. Ik ben gek op reizen, houd van natuur en maak van beide graag foto's.

Ik ben één van de doktersassistentes binnen de praktijk van Mariet Heinsdijk. Binnen de praktijk vervul ik de dagelijkse taken en ben ik de schakel tussen de huisarts en patiënten. Voordat ik begon aan de opleiding doktersassistente heb ik een aantal jaar verpleegkunde gestudeerd. Tijdens mijn opleiding werkte ik vier dagen per week in het ziekenhuis en één dag per week zat ik in de schoolbanken. Uiteindelijk heb ik deze opleiding niet afgerond, en zo ben ik terecht gekomen bij de opleiding doktersassistente. De opleiding heb ik gevolgd in Rotterdam, halverwege de opleiding ben ik verhuisd naar Haarlem en zo ben ik bij Mariët Heinsdijk in de praktijk gekomen, in eerste instantie voor mijn stage. Nadat ik in Februari 2015 geslaagd was, mocht ik in de praktijk blijven werken! Ik heb het erg naar mijn zin in de praktijk, iedere dag is anders.

Naast het werk ben ik veel bij familie en vrienden te vinden, hou van leuke uitstapjes en gezelligheid. Samen met mijn vriend woon ik in het centrum van Haarlem.

Estherjanuari2016