Dokter Hanneke Swinkels

Hanneke Swinkels

Sinds de middelbare school, die ik in Haarlem deed, wilde ik graag dokter worden omdat ik het menselijk lichaam en de geest fascinerend vond. Ik werd aanvankelijk uitgeloot voor de studie, maar na mijn psychologie opleiding te hebben afgerond, kreeg ik ineens toch nog de mogelijkheid geneeskunde te studeren. Hoewel ik net een baan had, greep ik die kans met beide handen aan.
In 2011 behaalde ik mijn artsendiploma en heb ik eerst een jaar op de spoedeisende hulp in het AMC gewerkt. In de drie jaar daarna heb ik de specialisatieopleiding tot huisarts gevolgd en veel ervaring opgedaan in praktijken in Haarlem en Limmen. De afgelopen twee jaar werkte ik als zelfstandig waarnemend huisarts in een groot aantal praktijken in Noord Holland. Ik vind het fijn om nu op een vaste plek aan de slag te gaan omdat ik op die manier patiënten (u dus), hun achtergrond, hun omgeving en hun familie beter kan leren kennen en dat is in mijn ogen de kracht van een huisarts.
Ik probeer een open en betrokken dokter te zijn. Ik vind het bijzonder als patiënten mij hun vragen en zorgen toevertrouwen. Eén van de leukste onderdelen van het vak is mensen gerust te kunnen stellen door hen dingen uit te leggen over hun eigen lichaam. Humor, zo nu en dan ook tijdens het werk, is belangrijk voor mij, juist omdat het huisartsenvak regelmatig serieus, emotioneel en ingewikkeld kan zijn. Buiten het werk sport ik graag en krijg ik energie van gezelligheid met vrienden en familie. Ik ben gek op reizen, houd van natuur en maak van beide graag foto's.