Huisarts Heinsdijk

Veelgestelde vragen

Antwoord op uw veelgestelde vragen

De huisartsenzorg valt binnen het basis pakket, dat wil zeggen dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor het bezoek aan de huisartsenpraktijk.

Wel is het zo, dat wanneer er vervolg onderzoek wordt aangevraagd, bijvoorbeeld bloedonderzoek, een urine kweek, een soa test of een verwijzing naar de specialist, dit van uw eigen risico af gaat. Wat uw eigen risico is hangt van uw verzekeringspakket af. Bij vragen over vergoedingen over aanvullende onderzoeken en verwijzingen kunt u het beste contact opnemen met uw eigen verzekeraar.

Een PGO omgeving, ofwel persoonlijke gezondheidsomgevingen, is een app of website waarmee u steeds meer gegevens over uw gezondheid op één plek kunt verzamelen. Ook de gegevens van de huisartsenpraktijk kunt u hier (deels) inzien.

Kijk voor meer informatie op MIJNPGO – MIJNPGO

Wanneer u op vakantie gaat buiten Nederland is het soms nodig om een medicatie verklaring mee te nemen op reis. Via de website van het CAK kunt u controleren voor welke landen u een medicatie verklaring nodig heeft en welke procedure hieraan verbonden is. Niet voor alle medicatie is een medicatie verklaring nodig.

Home – CAK (hetcak.nl)

Als huisarts mogen wij geen medische verklaringen maken. Zie hiervoor de website van KNMG.

Geneeskundige verklaring | KNMG

De huisartsen in de praktijk doen geen rijbewijskeuringen.

Hiervoor kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met Regelzorg.

RegelZorg keuringen – RegelZorg Rijbewijskeuringen