Huisarts Heinsdijk

Geschiedenis

Huisarts Mariët Heinsdijk vertelt

Eind 2005 zocht Ruud Maatman een opvolger voor zijn praktijk aan de Zijlweg 80. Er was meteen een goede klik tussen ons en zijn assistente Ivonne. Er is veel aandacht besteed om mij goed in te werken, wat de overname en start in 2006 makkelijk heeft gemaakt.

In de eerste jaren bestond ons team uit twee personen, Anneke en ik. We hebben een hele fijne tijd met elkaar gehad. De afgelopen jaren is er steeds meer zorg van de tweedelijns naar de eerstelijns gekomen en werd ons team uitgebreid. 

Het bracht naast steeds meer gezelligheid en collegiale steun, ook meer deskundigheid en expertise in de praktijk, ik heb genoten van dit proces. Het is fantastisch wat we hierdoor allemaal hebben bereikt en hebben kunnen betekenen voor de patiënten en elkaar.

Onze praktijk op Zijlweg 80 paste ons perfect en wat hebben we er fijn gewerkt, maar door de groei van ons team liepen we tegen steeds meer praktische problemen aan. We kregen ruimtetekort en groeiden uit ons jasje.

"Een nieuwe praktijk, waarbij je het gevoel hebt dat je bij de ouderwetse huisarts aan huis komt."

Een nieuwe huisartsenpraktijk

De afgelopen jaren heb ik hard gezocht naar een geschiktere ruimte en in 2019 kwam ik via de gemeente in contact met de projectontwikkelaar van ons huidige pand. Hij heeft ons alle ruimte gegeven om mee te denken over het eindresultaat. Het was fantastisch om samen te werken met zoveel enthousiaste en creatieve mensen.

Het gebouw is energie neutraal, we zijn van het gas af en hebben warmte wisselpompen op het dak. Wij zijn super trots en blij met het eindresultaat.

Verder kan ik mij een bevlogen huisarts noemen, ik geniet na al die jaren nog steeds van mijn vak. Ik vind het fijn om naar alle verhalen van mijn patiënten te luisteren, de meesten ken ik al vanaf het starten van de praktijk.

Huisarts zijn is iets wat je samen met de patiënt doet, je moet elkaar vertrouwen. Ik kan niet alle problemen oplossen maar probeer met iedereen mee te denken.

In 2023 heb ik de opleiding de arts als coach succesvol afgerond bij de integrative school of medicine. Aan de hand van wetenschappelijke gedrag en communicatie modellen heb ik nog beter geleerd naar mezelf te kijken en in contact te zijn met de ander.

Sinds september 2023 zijn we een opleidingspraktijk voor huisartsen in opleiding (aios). Ik volg de 5 jarige leergang aan de VUMC tot opleider daarom zal ik minder op de praktijk aanwezig zijn.